Понеділок, 6 червня

Понеділок, 6 червня

Усі класи

                                                        Шановні учні!

  Вивчаючи математику з 1 класу, думаю, що ви зрозуміли, що цей предмет – багатогранний. Найбільш відомими для вас є два його розділи: геометрія і алгебра.

  Геометрія – дивовижна наука, як було зазначено,  один із найважливіших і найзначніших розділів математики. Вона присутня в нашім житті всюди: предмети, об’єкти, які нас оточують мають форму, розмір, їх можна виміряти, оцінити відстань між ними, розміщення відносно один одного.

  У другій половині 20 століття з’являється нове слово в геометрії – фрактали.  Його ввів  Бенуа Мандельброт, який вважається засновником фрактальної геометрії, хоча самі фрактальні структури існували в природі задовго до нього. Фрактали – це об’єкти самоподібних елементів. Прикладом такого об’єкту є красиве суцвіття капусти сорту Романеско ( брокколі). Бутони такого суцвіття мають особливість: кожен бутон складається із більш дрібних бутонів, які мають структуру, аналогічну до великого бутону. І ця структура повторюється багаторазово.

  Пропоную вашій увазі декілька відеоматеріалів, ознайомившись з якими, ви зрозумієте, що таке фрактал і, головне, побачите нереальну красу фракталів, а значить, і геометрії.




https://www.youtube.com/watch?v=C0L2_r0zGxs

https://www.youtube.com/watch?v=rUC-wPuRSOU


https://www.youtube.com/watch?v=b3D39Qt5au4&list=RDaUoA5vUA6bo&index=3


Домашнє завдання

   Цей навчальний рік  виявився дуже складним  і для кожного із нас, і для нашої країни в цілому. Тому я хочу, щоб ви добре відпочили, набралися сил, і головне, щоб наступна наша зустріч відбулася вже  під мирним небом.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

5-ті класи - Розв’язування прикладів на всі діі з десятковими дробами

VI тиждень карантину - 7 клас, геометрія